Politieacademie gaat samenwerken met Quelsa

De Politieacademie gaat per 1 juni 2017 samenwerken met Quelsa om onderzoek te doen naar de opleidingen binnen de academie. De Politieacademie wilt zich meer gaan richten op de beoordeling van de opleidingen en het verbeteren hiervan. Quelsa is een bedrijf gespecialiseerd in onderzoeken en levert onder andere de onderzoekstool waarmee de Politieacademie al haar opleidingen doorlopend zal gaan analyseren.

Quelsa is na een aantal uitgebreide selectierondes verkozen om een samenwerking voor meerdere jaren aan te gaan met de Politieacademie. Op 30 mei jl. heeft waarnemend sectorhoofd staf Politieacademie, dhr. M.G. Bruinsma, het contract met Quelsa ondertekend. Hij is enthousiast over de samenwerking, en zegt met de nieuwe aanpak het gesprek tussentijds aan te kunnen gaan met de groep, en hierdoor “echt een vak te maken van het evalueren.” “Dit is een van de backbones van onze kwaliteitsverbeteringen,” aldus dhr. Bruinsma.  De directeur van Quelsa, Ed Vlietman: “We zijn trots dat we de nationale Politieacademie als klant van Quelsa mogen verwelkomen. Hiermee blijkt dat kwaliteit nog altijd de doorslag geeft bij het kiezen voor de beste partij.”

Quelsa begeleidt verschillende bedrijven met het onderzoeken van onder andere de klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en andere behoeften. Naast het onderzoeken levert Quelsa ook een passende analyse van de resultaten. Quelsa verwacht met de samenwerking met de Politieacademie een grote bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de opleidingen.