Benchmark Horeca

Optimaliseer de tevredenheid van jouw team in de horeca en fastfoodsector met het unieke Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) en de exclusieve benchmark van Quelsa. Verkrijg diepgaand inzicht in de behoeften van jouw medewerkers en vergelijk jouw prestaties met de branchestandaarden om een werkomgeving te creëren waarin jouw team gedijt.

MTO voor horeca aanvragen

Optimaliseer Jouw Team: Strategieën voor Effectieve Werving, Behoud, en Groei met Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)”

In een competitieve arbeidsmarkt is het werven en behouden van toptalent cruciaal voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe je jouw personeelsbestand kunt optimaliseren en een werkomgeving kunt creëren waar medewerkers gedijen, dankzij effectieve wervingsstrategieën en slim gebruik van Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO).

Werven van Topmedewerkers:

 • Gerichte Wervingscampagnes: Identificeer de unieke kenmerken van jouw ideale kandidaat en creëer gerichte wervingscampagnes om hen aan te trekken.
 • Employer Branding: Bouw een sterk werkgeversmerk op door te focussen op bedrijfscultuur, waarden en werknemerservaring in jouw communicatie.
 • Digitale Aanwezigheid: Optimaliseer jouw online aanwezigheid via vacaturesites, sociale media en jouw bedrijfswebsite om een breder publiek te bereiken.
 • Behoud van Talent:
 • Ontwikkel Groeipaden: Creëer duidelijke trajecten voor professionele groei en ontwikkeling om medewerkers te stimuleren hun vaardigheden te verbeteren.
 • Flexibele Arbeidsvoorwaarden: Bied flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals thuiswerken en flexibele werktijden, om de werk-privébalans te bevorderen.
 • Erkenning en Beloning: Implementeer een beloningssysteem dat de prestaties erkent en waardeert, wat de betrokkenheid en tevredenheid bevordert.

De Rol van MTO:

 • Inzicht in Medewerkerstevredenheid: Voer regelmatig MTO’s uit om diepgaand inzicht te krijgen in de tevredenheid, behoeften en zorgen van jouw medewerkers.
 • Proactieve Probleemoplossing: Identificeer potentiële problemen vroegtijdig en pak ze proactief aan om het welzijn van medewerkers te waarborgen.
 • Continue Verbetering: Gebruik MTO-resultaten als routekaart voor continue verbetering van bedrijfsprocessen, arbeidsomstandigheden en teamdynamiek.

Investeer in jouw personeel en zie hoe een doordacht wervings- en behoudsbeleid, ondersteund door MTO’s, de sleutel is tot een veerkrachtig, gemotiveerd en tevreden team. Ontgrendel het volledige potentieel van jouw organisatie door jouw medewerkers op de eerste plaats te zetten.

Voor veel ondernemers in de horeca is het lastig om aan nieuw personeel te komen. De concurrentie is enorm hoog. Dit zorgt voor krapte op de arbeidsmarkt en tot frustraties bij horeca eigenaren. Herken je deze knelpunten en wil je hier iets aan doen? Ben je op zoek naar horeca personeel en ben je benieuwd naar tips en tricks? Ontdek meer over de mogelijkheden van Benchmark horeca. Door middel van het benchmark voor de horeca in combinatie met een medewerkerstevredenheidsonderzoek kom je er snel achter hoe jouw horecazaak zich verhoudt tot concurrenten. Dit zal leiden tot actiepunten hoe jij het werkgeluk van je werknemers kunt verhogen. En we weten allemaal: Tevreden werknemers zorgen voor nieuwe werknemers! Kortom een win-winsituatie.

MTO voor horeca aanvragen

Wat is een benchmark

In een benchmark worden verschillende bedrijven of organisaties in dezelfde branche met elkaar vergeleken. Er wordt gekeken naar de prestaties van bepaalde producten of diensten. Zo kan je dus het bedrijf vergelijken met andere bedrijven in de branche en van elkaar leren. En uiteindelijk zal dit leiden tot een actielijst waar je daadwerkelijk mee aan de slag kunt. Dus hoe je bijvoorbeeld het werkgeluk van jouw werknemers kunt verhogen.

Benchmark voor de horeca

Bij Quelsa zijn we gespecialiseerd in klanten en medewerkers onderzoeken. Recent hebben we een unieke benchmark voor medewerkers in de horeca ontwikkeld. In deze speciale combinatie tussen een medewerkerstevredenheidsonderzoek en een benchmark voor de horeca zie je als ondernemer precies op welke onderwerpen je lager of juist hoger scoort dan het gemiddelde in je branche. Hier kan je dus interessante punten uithalen waarop jij minder goed scoort dan een concurrent, waardoor je daar aan kunt werken.

Goedkoop naar nieuwe werknemers

Uit onderzoek blijkt dat het verbeteren van de werkomstandigheden en/of arbeidsvoorwaarden van je werknemers in veel gevallen leidt tot een betere werksfeer. Je werknemers zullen zich beter thuis voelen en meer werkvreugde ervaren. Dit leidt tot meer mond tot mond reclame en tot goedkopere nieuwe werknemers. Je hoeft nu immers geen dure campagnes in te zetten voor het werven van nieuw personeel. Het nieuwe personeel komt door de bestaande collega’s al naar je toe. Tevreden medewerkers werven nieuwe medewerkers!

Benchmark horeca uitvoeren

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat het benchmark horeca i.c.m. een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan betekenen voor jouw horecazaak? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren graag!

  Door op 'Verzenden' te klikken gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

  Copyright 2024 Quelsa